Home   >  
Events   >  
Foredrag med Daniel Rye - Gidsel i 398 dage

Foredrag med Daniel Rye

Gidsel i 398 dage

03 sep 2024 19:00

Foredrag med Daniel Rye - Gidsel i 398 dage


Hør Daniel Ryes helt utrolige og gribende foredrag om at være taget til fange i 398 dage.Om foredraget

Syrien tur/retur.

Foredraget starter den 17. maj 2013, hvor Daniel bliver kidnappet af Islamisk stat. Og slutter først 9 år senere, på vej ud af et gråt lokale hos FBI, hvor Daniel lige har sidder overfor sit værste mareridt i fire timer.  

D. 17. maj 2013 ændrede livet sig fuldstændig for den danske fotograf, Daniel Rye. Han bliver kidnappet af Islamisk stat og holdt som gidsel i 398 dage. I starten sidder Daniel selv, mens han bliver udsat for voldsom tortur, der får ham til at forsøge først at hænge sig selv og derefter at flygte. Daniel når sit fysiske og mentale lavpunkt efter en måned og derfra ændre tingene sig langsomt. Daniel bruger sin fortid som elitegymnast til at bygge sig selv op fysisk. Efter en måneds tid bliver han sat sammen med andre vesterlændinge bland andet Pierre Torres og James Foley. Dette bliver starten på et tæt venskab og en genopbygning af Daniels psyke. Daniel og Pierre bliver forhandlet ud, mens James må sidde tilbage i cellen. Daniel når kun at være fri i to måneder før han, ligesom resten af verden, ser James blive symbolet på Islamisk stats brutalitet. 

D. 20. juni 2014 træder Daniel ud i friheden efter 13 måneder som gidsel. Dagen som skulle være den bedste i Daniels nye liv, bliver starten på en lang kamp om at finde tilbage til noget normalt. For kan man overhovedet forvente at få et lykkeligt liv, efter sådan en traumatisk oplevelse? Heldigvis får Daniel hjælp af en dygtig psykolog, som giver Daniel konkrete værktøjer. En af dem handler om; ikke at flygte fra det, der er svært. Hvilket ender med at sende Daniel over Atlanten - til Washington og besøge sit værste mareridt, som sidder i et lille gråt lokale, hos FBI, i en grøn fangedragt og drikker Starbucks kaffe. 

Billetter

Billetpris: kr. 320,- + gebyr

Unummerede pladser

NB! Køb aldrig billetter af uofficielle kanaler som viagogo el. lignende!
Benyt kun www.ticketmaster.dk eller ticketmaster udsalgssteder.

Yderligere praktisk information

om mod til

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle

Følg dem på FB: www.facebook.com/MODTIL/ eller www.modtil.dk

Information om arrangøren:

MOD TIL
Skodshøjen 55
8240, Risskov, DanmarkTilmeld dig
nyhedsbrevet


MAGION Kultur- og Idrætscenter er det naturlige samlingspunkt i det midtjyske område og hele Grindstedegnens fælles mødested.

Accepter betingelser - Læs dem her

ÅBNINGSTIDER


MAGION Kultur- og Idrætscenter har generelle åbningstider samt individuelle åbningstider inden for de forskellige faciliteter. Her finder du åbningstider for informationen, fitness, svømmehal og café. Hvornår ses vi?

IDRÆTTEN


MAGION er et hus som rummer mange forskellige sportsgrene, sportsudøvere og faciliteter hertil. Vores lokale foreninger er en del af vores daglige liv, og fylder huset med udøvere i alle aldre. Er du på udkig efter en idræt for dig?

KULTUREN


I MAGION hylder vi kulturen ved at have udstillinger rundt i huset fra oplands kunstnere. Herudover sørger vi for at skabe events, foredrag og underholdning for alle aldersgrupper i løbet af året. Hvad skal du mon opleve næste gang?

SPONSORER


MAGION Kultur og Idræt bygger på et uundværligt samarbejde med lokale og regionale sponsorer. Vi søger hele tiden nye partnere, der vil være med til at udvikle kommunens levende kultur- & idrætsliv. Skal du være med?