Home   >  
Events   >  
TRADISH

En irsk aften

Oplev en ”total irsk oplevelse” med musik, dans, mad når TRADISH kommer til MAGION lørdag den 5. oktober.

05 okt 2024 Kl. 18.30

TRADISH


Vær med til en skøn aften med en lækker 2-retters menu og skønne toner når TRADISH spiller op med irsk musik.om tradish

Siden de blev dannet i 2009, har Tradish optrådt  hundredvis af scener på tværs af Europa. Bandet har mødt og genset et publikum, der værdsætter den åbne og personlige tilgang til den traditionelle irske musik, der kendetegner Tradish. Som en del af den levende irske musiktradition, spiller Tradish sig ind i en spændende og livsbekræftende blanding af det gamle og det nye, fortid og nutid, med en stærk forankring og respekt for rødderne.

Tradish er:
John Pilkingtonvokal, guitar, bouzouki Louise Ring Vangsgaard: violin, viola, vokal Brian Woetmann: bodhrán, percussion, mandolin, vokal, step

Det sidste album Handmade tales er en samling af 15 håndlavede numre udført på håndlavede akustiske instrumenter - 15 fortællinger med hver sin historie. Det er et destillat af bandets helt specielle lyd, hvor deres egne kompositioner tilføres den irske traditionelle musik. Handmade tales er et snapshot af, hvordan bandets karakteristiske lyd har udviklet sig gennem mange års sammenspil: lyden af 3 stemmer og 6 hænder, som spiller på instrumenter håndbygget af træ, strenge og gedeskind.

Traditionel irsk musik har gennem de sidste 200 år vokset sig til et kraftfuldt træ med forgreninger, knopskud og spirer over hele verden. Nu er den et globalt fænomen som står i fuldt flor. Det forrige album Roots & Shoots tager os lyttere med på en rejse, hvor brændstoffet og inspirationen er hentet fra træets rødder og fra betragtninger af folks liv her og nu.

Roots & Shoots høstede begejstrede anmeldelser tværs over Europa, og Tradish blev valgt som ét af 10 bands til at repræsentere Danmark i musikeksport projektet “Danish Roots - Growing in the World”. I forbindelse med 3 turnéer til Grønland har de ladet sig inspirere af den grønlandske sangtradition. Sangen ”Nuilersup Qilaap Seequinersuata blev således en fast del af koncertrepertoiret og er at finde på Handmade tales. I løbet af de sidste år har Tradish i en koncertrække optrådt med danseren Gunilla Odsbøl, som er Europamester i irsk step. Gunillas fødder kan høres på et af pladens dansenumre. Med udgivelsen af Handmade tales, fortsætter Tradish med koncerter, festivaler og workshops både ind- og udland.

Menu

Spisning: kl. 18.30

Forret: Kåltærte – æbler – bacon
Hovedret: Klassisk irsk stew på oksekød

Salg af irsk whisky – irsk øl – irish coffee

Skulle I have yderligere spørgsmål vedrørende spisning eller specielle ønsker, er I velkommen til at skrive en forespørgsel på oe@magion.dk eller ringe til caféen på 30 52 43 33.

billetter

Billetsalget starter lørdag den 1. juni kl. 12.00

Billetpris for musik + spisning: 275 kr. + gebyr.

Køb dine billetter her.

Praktisk information

Musik og spisning afvikles på Torvet i MAGION.

18.00 Dørene åbner
18.30 - 20.00 Spisning
20.00 – 20.45 Første sæt af koncerten
20.45 – 21.15 Pause
21.15 - 21.45 Danseinstruktion til irsk sætdans. Alle kan være med.
21.45 – 22.15 Andet sæt af koncerten.

Yderligere praktisk information

Overnatning - besøg Hotel Hedemarken

 

Arrangør: MAGION Kultur- & IdrætscenterTilmeld dig
nyhedsbrevet


MAGION Kultur- og Idrætscenter er det naturlige samlingspunkt i det midtjyske område og hele Grindstedegnens fælles mødested.

Accepter betingelser - Læs dem her

MAD & MØDER


Her dannes rammerne om møder og konferencer i levende omgivelser. Lokalerne og faciliteterne kan rumme både store og små arrangementer. Caféen sørger for friske forsyninger og forplejning efter ønske.

ÅBNINGSTIDER


MAGION Kultur- og Idrætscenter har generelle åbningstider samt individuelle åbningstider inden for de forskellige afdelinger og faciliteter. Her finder du åbningstider for fitness, svømmehal og café.

INFORMATION


Fra events og kulturelle tilbud til café og aktivt idræts- og forretningsliv. Her finder du generel praktisk information omkring parkering, muligheder for kørestolsbrugere samt info omkring hal- og lokalebooking.

SPONSORER


MAGION Kultur og Idræt bygger på et uundværligt samarbejde med lokale og regionale sponsorer. Vi søger hele tiden nye partnere blandt virksomheder, der vil være med til at udvikle kommunens levende idræts- og kulturliv.