Home   >  
Events   >  
Mortens Aften

Mortens Aften

Vi inviterer på en hyggelig Mortens Aften med lækker andesteg.

10 nov 2023 Fra kl. 17.30

Mortens Aften


MAGION inviterer på en hyggelig Mortens Aften i MAGION Café.Menu

Forret: Svampecreme, ristet parmaskinke og pestobrød.

Hovedret: Andebryst og to slags kartofler, rødkål, andesauce og kompot af svesker, æble, løg og kanel.

Dessert: Ris ala mande med havrecrumble og kirsebærsauce.

Efterfølges af en kaffe/the og sødt.

Priser pr. person:

Andesteg: 175 kr.
2 retter inkl. kaffe: 195 kr.
3 retter inkl. kaffe: 225 kr.

Vinbuffet ad libitum: 148 kr. 

Bestilling

Det er muligt at bestille mad og bord på tlf.: +45 32 22 49 60 eller på booking@magion.dk samt ved henvendelse i MAGION Information i åbningstiden.

 

HISTORIEN BAG MORTENS AFTEN

Historien stammer fra Martin Af Tours' tid helt tilbage i 300-tallet. 

Fortællingen går på, at Martin havde et varmt og godt hjerte for at hjælpe de fattige og syge. Hans ry blev så godt, at befolkningen i Tours ville udnævne ham som biskop, imod hans eget ønske. Så da udnævnelsen som biskop skulle ske, forsøgte Martin at gemme sig blandt en flok gæs. Men gæssene skræppede og afslørede hans gemmested, og han blev tvunget til at påtage sig embedet som biskop i Tours. 

Som biskop beordrede Martin efterfølgende at straffe gæssene ved, at beordre alle husstande til at slagte og spise en gås hvert år.

Morten Bisp er den danske betegnelse for Martin af Tours. Vi fejrer hvert år Mortens Aften til minde om biskoppen Martin af Tours.Tilmeld dig
nyhedsbrevet


MAGION Kultur- og Idrætscenter er det naturlige samlingspunkt i det midtjyske område og hele Grindstedegnens fælles mødested.

Accepter betingelser - Læs dem her

MAD & MØDER


Her dannes rammerne om møder og konferencer i levende omgivelser. Lokalerne og faciliteterne kan rumme både store og små arrangementer. Caféen sørger for friske forsyninger og forplejning efter ønske.

ÅBNINGSTIDER


MAGION Kultur- og Idrætscenter har generelle åbningstider samt individuelle åbningstider inden for de forskellige afdelinger og faciliteter. Her finder du åbningstider for fitness, svømmehal og café.

INFORMATION


Fra events og kulturelle tilbud til café og aktivt idræts- og forretningsliv. Her finder du generel praktisk information omkring parkering, muligheder for kørestolsbrugere samt info omkring hal- og lokalebooking.

SPONSORER


MAGION Kultur og Idræt bygger på et uundværligt samarbejde med lokale og regionale sponsorer. Vi søger hele tiden nye partnere blandt virksomheder, der vil være med til at udvikle kommunens levende idræts- og kulturliv.