Home   >  
Babysvømning 0-2 år

Babysvømning for 0-2 årige

Intenst og tæt samvær med dit barn.
Babysvømning

Babysvømning er en vandaktivitet for ca. 0-2 årige og deres forældre i varmtvandsbassinet.

Det er fascinerende at opleve barnets reaktion i det varme vand i trygge omgivelser sammen med familien. 

Til babysvømning er der veluddannede og engagerede instruktører klar til at guide dig og dit barn igennem forskellige udviklende øvelser.

Barnet skal som minimum bære tætsiddende badeble i vandet. Det er ikke et krav til badetøj udenover. 

Meld jer til babysvømning via nedenstående link. Hvis I ikke allerede har et klippekort eller medlemskab, der giver adgang, kan I via holdplanen oprette en brugerkonto.
Hvornår kan vi begynde?

Du kan begynde at komme i svømmehallen, når navlen er helet og barnet er minimum 8 uger og vejer mindst 3500 gram.

Barnet bør ikke være i vandet for længe i begyndelsen.

Langsomt kan I udvide tiden til ca. 1/2 time, der normalt er en passende svømmetid for et lille barn.

Efter fødslen kan I begynde forberedelserne hjemme. Gør det daglige bad til en hyggestund med god tid til leg, snak og sang. Væn eventuelt barnet til at få vand ned over ansigtet.

Det er muligt at købe adgang til en ekstra voksen med i vandet til babysvømning. 
Første gang i vandet

Sørg for at have god tid, så oplevelsen bliver præget af ro og harmoni for alle.

Barnet skal som minimum bære tætsiddende badeble i vandet. 

I omklædningen findes der pusleborde, badekar og håndbrusere med bløde stråler. Det er en god idé at medbringe store håndklæder til alle, creme og eventuelt sæbe og mad til efter svømmeturen.

For at sikre at barnet ikke får det for koldt, kan du have et håndklæde eller badekåbe om barnet, når I går til og fra omklædningen. Efter svømningen er det godt at benytte en lille bomuldshue til barnet, når I kører hjem.

Der kan være mange spørgsmål, når man skal i svømmehallen med en 0 til 2-årig.

I kan ringe til os på: +45 32 22 49 60. 

Har I spørgsmål på e-mail så kontakt os på kontakt@magion.dk.
Hvad laver vi til babysvømning?

Det gode samvær i vandet mellem dig og dit barn er det vigtigste. Det er vigtigt, at du hele tiden søger øjenkontakt med barnet, og altid forsøger at tolke barnets signaler. Undgå præstationskrav - dit barn skal lære via leg.

Vi lægger vægt på at træne elementer som:

  • Rolig og regelmæssig vejrtrækning
  • Forskellige former for bevægelse i vandet
  • At blæse bobler
  • Dykning
  • Genkendelighed

Dit barns glade ansigtsudtryk er den bedste respons. Er du i tvivl med hensyn til om dit barn kan begynde til svømning, er det en god idé at snakke med jeres læge eller sundhedsplejerske først.
Dykkerrefleksen

Alle babyer har indtil 6-månedersalderen en automatisk dykkerrefleks, og den gør, at de kan holde vejret under vandet. Af en eller anden grund, er babyer meget rolige og afslappede, når de kommer ned under vandet.

Dykkerrefleksen er en forbløffende evne babyer er født med, og måske finder vi aldrig ud af, hvad oprindelsen til denne fascinerende refleks er. Den er i hvert fald indtil videre et betagende mysterium.
Tilmeld dig
nyhedsbrevet


MAGION Kultur- og Idrætscenter er det naturlige samlingspunkt i det midtjyske område og hele Grindstedegnens fælles mødested.

Accepter betingelser - Læs dem herNærvær
I vand

MAD & MØDER


Her dannes rammerne om møder og konferencer i levende omgivelser. Lokalerne og faciliteterne kan rumme både store og små arrangementer. Caféen sørger for friske forsyninger og forplejning efter ønske.

ÅBNINGSTIDER


MAGION Kultur- og Idrætscenter har generelle åbningstider samt individuelle åbningstider inden for de forskellige afdelinger og faciliteter. Her finder du åbningstider for fitness, svømmehal og café.

INFORMATION


Fra events og kulturelle tilbud til café og aktivt idræts- og forretningsliv. Her finder du generel praktisk information omkring parkering, muligheder for kørestolsbrugere samt info omkring hal- og lokalebooking.

SPONSORER


MAGION Kultur og Idræt bygger på et uundværligt samarbejde med lokale og regionale sponsorer. Vi søger hele tiden nye partnere blandt virksomheder, der vil være med til at udvikle kommunens levende idræts- og kulturliv.