Home   >  
Events   >  
Fra Grundtvig til Kim Larsen

Fra Grundtvig til Kim Larsen

Foredrag med Birgitte Hansen

10 jan 2023 Kl. 19.00

Fra Grundtvig til Kim Larsen


En musikalsk tidsrejse i den stærke danske tradition for fællessang.

Arrangeret af Grindsted Husholdningsforening.Om foredraget

Kom med på en musikalsk tidsrejse med sange fra Grundtvig til Kim Larsen. Vi har en stærk tradition for fællessang i Danmark. Danske digtere og komponister har beriget os med sange, som vi holder af og som vi finder i højskolesangbogen. De genfortæller danmarkshistorien på en poetisk måde, de minder os om glæden ved årstidernes skiften og de vækker store og varme følelser til live. Hvad var julen uden julesange, - og hvad var en landskamp uden nationalsangen??? 


Programmet ”Fra Grundtvig til Kim Larsen”, er en musikalsk tidsrejse med sange og fortællinger op gennem tiden fra midten af 1800-tallet til i dag. Til mange af sangene knytter der sig spændende fortællinger, anekdoter eller markante begivenheder i Danmarkshistorien.

Vi synger efter højskolesangbogen. Birgitte spiller selv på klaver til fællessangen. 

Birgitte hansen

Birgitte Hansen har været højskolelærer på Grundtvigs Højskole Frederiksborg, Gerlev Idrætshøjskole og Ryslinge Højskole og var i femten år forstander for Skælskør Folkehøjskole. Her etablerede hun en stærk sangtradition med bl.a. kor-kurser i tæt samarbejde med dirigent og komponist Michael Bojesen.

I årene 2005 – 2015 var hun ansat ved Struer Skolen og her med til at etablere Struer Højskole.

Pris

Pris for foredrag og kaffe er kr. 100,00 for medlemmer og kr. 125,00 for ikke medlemmer.Tilmeld dig
nyhedsbrevet


MAGION Kultur- og Idrætscenter er det naturlige samlingspunkt i det midtjyske område og hele Grindstedegnens fælles mødested.

Accepter betingelser - Læs dem her

MAD & MØDER


Her dannes rammerne om møder og konferencer i levende omgivelser. Lokalerne og faciliteterne kan rumme både store og små arrangementer. Caféen sørger for friske forsyninger og forplejning efter ønske.

ÅBNINGSTIDER


MAGION Kultur- og Idrætscenter har generelle åbningstider samt individuelle åbningstider inden for de forskellige afdelinger og faciliteter. Her finder du åbningstider for fitness, svømmehal og café.

INFORMATION


Fra events og kulturelle tilbud til café og aktivt idræts- og forretningsliv. Her finder du generel praktisk information omkring parkering, muligheder for kørestolsbrugere samt info omkring hal- og lokalebooking.

SPONSORER


MAGION Kultur og Idræt bygger på et uundværligt samarbejde med lokale og regionale sponsorer. Vi søger hele tiden nye partnere blandt virksomheder, der vil være med til at udvikle kommunens levende idræts- og kulturliv.