Home   >  
Events   >  
Da landbolivet blev en by i provinsen

Kulturen på landet i 1950-2024

Foredrag i Grindsted Husholdningsforenings Aftenskole med kulturforsker Johs. Nørregaard Frandsen som fortæller om kulturen på landet i 1950-2024

15 jan 2024 19.00

Da landbolivet blev en by i provinsen


Foredrag i Grindsted Husholdningsforenings Aftenskole hvor Cand. Phil. Johs. Nørregaard Frandsen vil fortælle om : "Da landbolivet blev en by i provinsen: Kulturen på landet i 1950-2024"om foredraget

I 1950erne var Danmark uden for de større byer præget af en landbokultur, der havde rod i sogne, landsbyer og andelsbevægelse. Landbruget var førende erhverv og sammen med de kirkelige og folkelige miljøer centrum for en særlig livsform. I de følgende årtier forvandlede livet på landet sig imidlertid voldsomt. Landbruget blev et højteknologisk, men folketomt erhverv. Landsbyerne bløder, ligesom stationsbyer og mindre købstæder har mistet status.

Da velfærdssamfundet foldede sig ud, blev livet på landet således udfordret. Selvstændigheds­kulturen og landbokulturen mistede status. De gamle landsogne blev slidt ned, så det, der engang var midten af Danmark, nu blev marginalt.

Foredragsholderen har som kulturforsker undersøgt dette opbrud og dets konsekvenser, og det er denne viden, der formidles i foredraget. Det sker i en form, hvor der tages både humor og nostalgi til hjælp. Der fortælles om forvandlingerne især i 1950erne og 60erne med udgangspunkt i foredragsholderens eget liv og søger at fremkalde scener og billeder, der måske vækker genkendelse hos lytterne.

Pris: AFVENTER

 

Arrangør: Grindsted Husholdningsforenings AftenskoleTilmeld dig
nyhedsbrevet


MAGION Kultur- og Idrætscenter er det naturlige samlingspunkt i det midtjyske område og hele Grindstedegnens fælles mødested.

Accepter betingelser - Læs dem her

MAD & MØDER


Her dannes rammerne om møder og konferencer i levende omgivelser. Lokalerne og faciliteterne kan rumme både store og små arrangementer. Caféen sørger for friske forsyninger og forplejning efter ønske.

ÅBNINGSTIDER


MAGION Kultur- og Idrætscenter har generelle åbningstider samt individuelle åbningstider inden for de forskellige afdelinger og faciliteter. Her finder du åbningstider for fitness, svømmehal og café.

INFORMATION


Fra events og kulturelle tilbud til café og aktivt idræts- og forretningsliv. Her finder du generel praktisk information omkring parkering, muligheder for kørestolsbrugere samt info omkring hal- og lokalebooking.

SPONSORER


MAGION Kultur og Idræt bygger på et uundværligt samarbejde med lokale og regionale sponsorer. Vi søger hele tiden nye partnere blandt virksomheder, der vil være med til at udvikle kommunens levende idræts- og kulturliv.